Nyhedsbrev

Følg med i vores nyheder
om rejser, race og andet godt

Formel 1 England

 

Der har været kørt Formel 1 løb på Silverstone siden 1950 og Silverstone har været en fast del af Formel 1 kalenderen side 1987.

Silverstone blev åbnet som flyveplads under 2. verdenskrig i 1943. Da krigen sluttede i 1945 blev Storbritannien efterladt med en række overflødige flyvepladser og uden en større racerbane. Donington Park blev stadig brugt som depot for militært køretøj, Brooklands var blevet solgt fra, Crystal Palace var beskadiget under krigen og Brands Hatch var stadig underudviklet.

Royal Automobile Club (RAC) var interesseret i Silverstone, som en potentielt international racerbane. I 1948 blev det formaliseret og RAC ansatte landmand James Wilson Brown til at skabe den første Grand Prix-bane og gav ham 2 måneder til at bygge den.

2. oktober 1948, fandt Silverstones første begivenhed sted. Menneskemængden kom i tusindvis, begejstrede for at se et Grand Prix efter så mange års fravær pga. krig.

Tilbage i 1950éren da Formel 1 verdensmesterskabet blev startet, var Silverstone sæsonens første løb.

Fra 1955 blev det britiske grand prix skiftevis afholdt på henholdsvis Silverstone og Aintree banen og fra 1964 til 1986 skiftesvis på henholdsvis Silverstone og Brands Hatch.

Fra 1987 blev Silverstone den eneste benyttede bane til det britiske formel 1 grand prix.

Banen er 5,141 km lang og de lange lige strækninger, gør banen til en af de hurtigste på løbskalenderen. Samtidig er de meget hurtige, og de langsomme, sving kombinationerne med til at gøre Silverstone til en teknisk krævende bane.

Silverstone har ændret sig meget siden det første grand prix tilbage i 1950, men banen er, lige som dengang, stadig hurtig og krævende og med øje for et perfekt udsyn for tilskuerne.