Nyhedsbrev

Følg med i vores nyheder
om rejser, race og andet godt

Gode råd og tips

Gode råd og tips

 

Hvis du har en lille lommeradio og et par hovedtelefoner, så tag dem med. Radio Le Mans fantastiske kommentatorer sender direkte fra løbet (på engelsk) på FM 91,2, og herigennem kan du hele tiden følge med i stillingen og høre interviews med kørerne, selv om du befinder dig langt væk fra en storskærm.

Ørepropper: Larmen fra de 55 biler kan være øredøvende, så et par ørepropper hjælper mod den værste støj. Le Mans er desuden en gigantisk folkefest med 250.000 tilskuere, og da der altid er nogle, der ønsker at feste igennem om natten, er det nemmere at falde i søvn med et par ørepropper.

Le Mans kan også en sjælden gang være meget våd - vi husker vel alle Le Mans 2001 og 2007, hvor alt regnede væk. Derfor er det en god idé at medbringe et sæt regntøj.

 

10 oplevelser, en Le Mans-entusiast bør opsøge:

Pitten, fredag:

Le Mans er et løb for entusiaster,derfor kan det lade sig gøre at komme tæt på bilerne i garagen på denne fridag. Tag en tur langs pitten, kom tæt på de smukke racerbiler og se mekanikerne i aktion.

 

Kørerparaden, fredag:

I midten af selve Le Mans by kører alle feltets 150 kørere rundt i veteranbiler. Omkring 100.000 mennesker står i gaderne og tiljubler dem.

 

Le Mans centrum:

Selve Le Mans by er centreret omkring en meget smuk gotisk domkirke. Omkring kirken ligger der et væld af gode fiskerestauranter. I centrum findes også en lille plads, hvor vinderne med et års forsinkelse får et relief med et aftryk af deres hænder lagt ned i fliserne.

 

Boderne:

Rundt om banen er der masser af boder, hvor der kan købes programmer, modelbiler, bøger, fotos, kasketter og meget mere. For de rigtigt store fans kan der købes flotte litografier af klassiske Le Mans-biler.

 

Parkeringspladserne:

Bil-interesserede bør gå en tur på parkeringspladserne rundt om på banen. Her står dagligdagsbiler som VW Golf og Renault Mégane side om side med klassiske sportsvogne og sjældne veteranbiler- mange af bilerne er flere millioner kr. værd.

 

Optakten lørdag:

Optakten til løbet er en festforestilling med dans, musik og endnu en præsentation af kørerne, mens bilerne lines op.

 

Arnage-svinget om natten:

Her kommer bilerne for fuld fart og bremser hårdt ned for at kunne tage banens langsomste sving. Bremseskiverne er rødglødende, og tusindvis af mennesker kommer for at følge bilerne fra voldene, mens de spiser grillpølser og nyder en vand eller øl.

 

Nattestemningen:

Ved det berømte pariserhjul er der stadig mulighed for at opleve det glade franske natteliv, mens løbet ufortrødent kører videre.

 

Porsche-kurverne:

Her kan man for alvor fornemme, hvor tynd en line kørerne ofte bevæger sig på. Her er ikke plads til fejltagelser.

 

Sejrsceremonien:

Det er selvfølgelig lidt sjovere, når éns egen favorit har vundet, men det giver gåsehud langt ned ad ryggen at overvære sejrsceremonien sammen med 100.000 andre tilskuere ved start/mål-området.